петак, 24. јун 2016.

"Good for you"

U današnjem postu preporučujem za slušanje predivnu Selenu Gomez i old thing, Good-For-You , ali ću i pokušati da vam ukažem na stvari zbog kojih vaše cipele deluju jeftino.
Trik je u tome da znate pri čemu morate da pazite kada krenete u kupovinu elegantnih/casual letnjih cipela primerenih cena koje će ići uz razne odevne kombinacije. S toga, pročitajte mojih 8 saveta.


1. Previsoka platforma
Osnovno pravilo: što je veća platforma, to cipele deluju jeftinije, naročito one sa skrivenom platformom. Ovo pravilo važi kako za one od 2000, tako i za one deset puta skuplje. 
Ako ste pak preveliki ljubitelj platformi, birajte one čija platforma nije veća od centimetar i po od visine djona.





2. Preveliki ili premali broj
Koliko god da su vam se cipele dopale, ako kalup ne odgovara,a stoje kao na slici ispod - ne radite to sebi. Neudobno je, stopalo klizi ili iskače iz cipela, izgleda ružno, stav tela izgleda čudno, čudno hodate u njima. Ne forsirajte pokušavajući da poboljšate stvari stavljajući umetak ili pokušavajući da ih razgazite. Uštedite novac, vreme i živce




3. Previše svega
Less is more. Najveće modno pravilo.
Štikla je lepša što je jednostavnija. Klasične, čistih linija su uvek bolji izbor od cipela s puno dodataka.
Medjutim, ako volite animal print, birajte one u istom printu, a ne cipele sa više različitih printova i boja. Ako pak volite svetlucavo i sjajno, izaberite metalik kožu.




4. Ne hodate normalno u njima
Pre svake kupovine vaših novih miljenica, obavezno napravite nekoliko koraka u njima. Koliko god one izgledale predivno, ako vi u njima nabadate umesto da hodate izazovno ili izvrćete zglob na svakom trećem koraku, to je opet bacanje pare, zar ne?


5. Uniformisanost
Ako se pridržavam ičega što se tiče mode i stila, to je da nikada ne kupujem nešto što ima svaka druga devojka. Ovo važi kako za odeću i aksesoare, tako i za cipele. Jedno je nositi isti trend, sasvim drugo je nositi cipele koje su copy paste fazon. Postoji tako mnogo modela koji mogu da obeleže i upotpune vaš stajling i daju mu svoj pečat, zašto se zadovoljiti već vidjenim?


6. Iznošene cipele
Izbledele, pohabane, razgažene cipele koje su izgubile oblik ne izgledaju sofisticirano. Takodje pohabani vrh potpetice, deformisani špic, a ponajviše prljave cipele izgledaju jeftino.
S toga, ne treba preterivati: cipele koje su za bacanje - bacite.


7. Previše skaja
Kako nije lako naći skaj koji izgleda i približno kao prava koža, naročito braon skaj koji izgleda jeftino i lažno, dok ne sakupite novac za prave kožne čižme, birajte nešto sasvim drugo.

8. Previše sjaja
Lakirane cipele izgledaju dobro u crnoj i nijansi pudera, ali u kombinaciji sa bojama poput kobalt plave, tamno roze ili tamno smedje, to izgleda jeftino. 






Нема коментара:

Постави коментар